Bakom linsen!

Bakom kulisserna

Det är nu ett ganska bra tag sedan vi inledde vårt samarbete och startade upp filmproduktionsbolaget Cinematik, här i Karlshamn. Hela 13 år sedan nu i sommar och när vi tänker på det var det nog nästan lika länge sedan vi presenterade vilka vi är. Därför tänkte vi passa på att berätta lite mer om oss, den kreativa duon bakom linsen!

Mikael Berglund

Uppväxt i Åkeholm, strax utanför Svängsta. Började sin karriär inom film med att göra egna actionfilmer hemma i trädgården, med en gammal hederlig DV-kamera. Media har alltid intresserat och med åren har fokus blivit inom filmfoto, VFX, programmering och webbdesign, även om vår förhållandevis lilla verksamhet gjort att vi blivit något av allkonstnärer.

På fritiden finner du honom ibland på golfbanan i Mörrum eller pysslande med daytrading, fast för tillfället står det mest husrenovering på schemat.

Johan Cederholm

Inflyttad till Karlshamn från Vinslöv, efter att studier inom medieteknik på Blekinge Tekniska Högskola tog honom hit (det var för övrigt under studietiden som vi först träffades). Även Johan intresserade sig redan i tidig ålder för berättande och filmskapande. I dag är hans huvudfokus på manus och regi även om han även har ett stort teknikintresse och är något av en kameranörd.

Vid sidan om arbetet ägnar sig Johan gärna åt egna kreativa projekt. De senaste åren har fokus främst legat på skönlitterärt författande och han skriver för närvarande på sin tredje roman som går under arbetsnamnet Rymdkristallen, hans längsta och mest ambitiösa verk så här långt.

19 juni 2023